Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Richtlijn Betonbekistingen en ondersteuningsconstructies

16 oktober 2020

Wie 's ochtends de deur achter zich dicht trekt om in de bouw te gaan werken, doet dat met de verwachting dat hij 's avonds ook weer heelhuids thuiskomt. Het lukt als er op een veilige manier wordt gewerkt in een veilige omgeving. VSB, Bouwend Nederland en Stubeco introduceren daarom de richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies.

De Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies is een initiatief van de VSB en Bouwend Nederland en is in nauwe samenwerking met Stubeco (Studievereniging Uitvoering Betonconstructies) tot stand gekomen. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat de Richtlijn werd geïntroduceerd voor iedereen die dagelijks op uiteenlopende wijze te maken heeft met verticale-, horizontale- en bijzondere betonbekistingen en ondersteuningsconstructies. Maar er is ook nieuws. Bijvoorbeeld over het op handen zijnde opleidingstraject voor ondersteuningsmonteurs en de update die voor later dit jaar op het programma staat.

Waarom de Richtlijn?
De Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies is bedoeld om onder meer alle wet- en regelgeving, normen, veiligheidsbladen, materiaalinformatie en opleidingen te beschrijven en te vervatten in een praktisch bruikbaar overzicht.

Handige 10 puntenkaart
Betonbekistingen en ondersteuningsconstructies zijn onmisbare onderdelen om de betonconstructie vorm te geven. De sectie Betonbekistingen van de VSB heeft hierom een flyer ontwikkeld waarin tien overtuigende argumenten worden gegeven om met en volgens de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies te werken. Een must voor iedereen die actief is in de betonbouw.  De flyer kan via de website van de VSB worden gedownload.

Gericht werken aan veiligheid
De Richtlijn is geen wetgeving maar wel een praktijkgericht document dat de actuele stand van de regelgeving en techniek dan wel de stand  van de wetenschap beschrijft. Daarmee worden alle betrokkenen zoveel mogelijk bruikbare handvatten geboden om veilig én volgens de spelregels te werken. Zo neemt de richtlijn de lezer aan de hand mee door het proces van bekisten en ondersteunen. Achtereenvolgens komen de ontwerpfase, voorbereidingsfase en uitvoeringsfase aan de orde. Veiligheid loopt daarbij als rode draad door alle onderdelen. Dat geldt ook voor een apart hoofdstuk dat gewijd is aan scholing en opleiding.

 

 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren